6 hónapra börtönbe zárták a professzort, aki meghamisította a Pfizer gyógyszerkutatási ereredményeit

Pár hónapja 10 évig terjedő börtönnel fenyegették azt a professzort, aki éveken át meghamisította az általa vezetett intézet eredményeit annak érdekében, hogy az őt fizető gyógyszergyárak termékei jobb fényben tündököljenek.

Hála a gyógyszeripar legjobb ügyvédeinek mindössze 6 hónapot kapott.

Tovább...

 

Lenkei - ÁNTSZ 1:1

Mivel foci VB lázban ég a világ, talán megbocsátják, hogy a kiegyenlítést a címben szereplő módon jelenítjük meg. Dr. Lenkei Gábor pert nyert az ÁNTSz ellen. 2010. június 7-én jogerős bírósági határozatban marasztalta el az ÁNTSZ-t a Pest Megyei Bíróság, az egyik Dr. Lenkei Vitamin szaküzletet üzemeltető cég keresetére. 

A Bíróság a konkrét ügyben megsemmisítette azokat az első és másodfokú határozatokat, amelyekben az ÁNTSZ különböző szintű szervezetei egészségre ártalmasnak bélyegeztek és zároltak többféle vitaminkészítményt, amelyeket a Dr. Lenkei Vitamin üzletben lehetett megtalálni.


Tovább...

 

5 000 000 Forint jutalom a H1N1 népszerűsítésén dolgozó főorvosoknak

Fordított világban élünk.

Ha Ön választhatna, hogy a befizetett adójából az árvízi védekezést finanszírozzák, vagy pár vezető beosztású ÁNTSz alkalmazottat, melyiket választaná?

És ha valamelyik TV csatorna gyűjtést rendezne Dr. Bujdosó László megjutalmazására, olyan szívesen adna, mint azoknak, akiknek elvitte a házát az áradat?

Tovább...

 

Újabb gyilkos gyógyszer a gyógyászatban

Ez a történet egy gyógyszerről szól, amely tizennégy éven keresztül volt forgalomban az Egyesült Államokban, illetve az Egyesült Államokban is. És még azután is két évig forgalmazták, hogy bizonyítottan kiderült: a mellékhatásai halált hoznak. A két év alatt is több ezer beteg halt bele. A Trasilo nevű gyógyszert, amelyet a német Bayer cég gyárt, csak nemrégiben vonták ki a forgalomból itt az Egyesült Államokban. Egy hölgyet hallanak, akinek a férje ezt a gyógyszert kapta még 2005-ben, és azóta egyébként már meghalt.

Tovább...

 

A BP olajszennyezése végleg elpusztíthatja a földi civilizációt

 A tenger évszázadokon át a határtalan szabadság, a kifogyhatatlan gazdagság és a felülmúlhatatlan szépség szinonimája volt. Még az én gyermekkoromban is azt tanultam, hogy kimeríthetetlen és végtelen. 

Ma erről már nincs szó. 


Tovább...

 

Fájdalom csillapító, amitől leesik az arca

 

Nem múlhat el úgy reklámblokk a televízióban, hogy legalább egy, de gyakran több paracetamol tartalmú fájdalomcsillapító vagy kedély javító kapszula hirdetése meg ne jelenne. Ezt eszegetik a mentőhelikopter pilóták, ha hasogat a fejük, a tanító nénik, ha nem tudnak mit kezdeni a nebulókkal és nagymamák, ha az uszodában megfájdul a hátuk. De akinek a torka kapar, vagy a gyermeke felsír éjszaka szintén ezt kell adni neki a reklámok szerint.

Nem kicsi a választék a hazai piacon belőle. A Béres Febrilin, a Saridon, a Coldrex, a Panadol, a Rubophen, a Grippostad, a Neocitran, az Efferalgan, a Mexalen, a Ben-U-Ron, a Paramax, a Vicetamol, a Rhinoval, a Miralgin, mind ezt a hatóanyagot tartalmazza.

Ezt ajánlja az orvos a náthára, az influenzára, fejfájásra, ízületi fájdalmakra, izomfájdalmakra, és ha senkinek semmi baja nincs, akkor is ajánlja, hogy legyen a táskájában, hátha majd lesz valami baja.

Mi bajom lehet tőle? Csak erős idegzetűeknek...

 

HA CSALÓDNÁL...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csalodtam.blog.hu/api/trackback/id/tr802249294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása