Haldoklik a Maraton?

2010.04.04. 02:54

EGYETLEN drogos rehabilitálása 2-3 millió Ft-ba kerül évente! És ugye ezek többnyire nem gyógyulnak meg, nem jönnek ki a függőségből, hanem éveken át szedik a leszoktató drogokat.

Múlt évben elértünk 50.000 gyereket (klikk) !!! Ha ezeknek mondjuk 1% lett volna drogos, az 500 gyereket jelent!!!

És ha azért nem lesznek drogosok, mert elértük őket, mert előadást hallgattak, kapitányok lettek és felvilágosító füzeteket kaptak, akkor azzal 1.000.000.000.- ft-ot spóroltunk meg az államnak, 1 milliárd Ft … amit a Te adódból fizettek volna ki azért, hogy rehabilitálni próbálják ezeket a szellemi lényeket...

Hűha.... nem tudom emlékeztek e tavaly amikor megírtam a "Sza..ban vagyunk" e-mail-emet. Akkor a Ti segítségetekkel nagyon szépen kijöttünk, igaz nem jött össze annyi pénz, és cipőre már nem futotta (futunk mi anélkül is:), de a valaha volt legnagyobb maratont hoztuk össze, több mint 50.000 gyerekkel! Tavalyelőtt 20.000-et 3x annyi kp-vel.

Tehát sokkal kevesebb pénzzel sokkal több gyereket értünk el. Vagyis sokkal kevesebb pénz kell, hogy sokkal több gyereket elérjünk eme adatok alapján. De az a sokkal kevesebb pénz az kell, mert idén sincs ingyen autó és el kell jutni az iskolákhoz valamivel. Szállás, kaja valahol ingyen valahol fizetni kell érte. A felvilágosító anyagokat is ki kell nyomtatni és remek nyomdai kapcsolatok vannak és olyan nyomott árral adják, de ide is kell egy kevés.

 

Szóval kitől kérjünk pénzt?  

 - Az Államtól?

Hát ők mással vannak elfoglalva és egyébként is a hivatalos álláspont az, hogy a droggal kapcsolatban nem lehet mit kezdeni, ha valaki drogos akar lenni akkor az lesz. Ezért a drogmegelőzést (prevenciót) nem támogatják, támogatják ellenben a "tercier prevenciót" ez az amikor valaki már drogos. Gondolom hallottatok már erről a "tiszta tű" programról. Lehet, hogy ezért sokan megköveznek, de olyan fura, hogy az embernek drogosnak kell lenni ahhoz, hogy az állam támogassa ....hmm vagy munkanélkülinek... Nem lehetne inkább azokat támogatni, akik előre viszik az országot?

- A cégektől?

Sajnos a korábbi főtámogató cégek is még válságolnak, és úgy gondolják hogy örülnek ha a saját maguk túlélnek... Hát ez a válság "jó" ötlet volt, az egyetértő cégvezetők céljait megkurtította. Vajon ki sugallhatja azt, hogy gondolkodj csak kicsiben... Az inkvizíció jutott eszembe, amikor a legfőbb bűn az volt, hogy többet gondoltál magadról, mint ami vagy. Ugye? Porból lettél... hmm..

 - Tőled? 

Hát igen azt hiszem, csak Te maradtál nekünk. És ha Te úgy döntesz hogy nem adsz, tiszteletben tartjuk a döntésedet és mi is maradunk a helyünkön és imádkozunk, hogy a gyerekeink és a Te gyerekeid ne kerüljenek rossz társaságba és csak van esze annak a gyereknek, hogy nem fogja kipróbálni. Hát…

Vannak csoportok amelyek a legalizációt akarják és ha itt megszavazzák, akkor az azt fogja sugallani, hogy nincs is gond ezekkel a drogokkal. Megsúgom nagy gond van, ami még 15 éve füves cigiként ment, az most már 20x akkora THC-vel rendelkezik. Egy távoli ismerősöm egy ilyen után gondolta, hogy tud repülni (az első füves cigije volt), de nem jött össze neki...

És a dealereknek fizetnek azért, hogy a drogot árulja, ő menni fog és el fogja érni hogy eladja a termékeit mert ő is úgy gondolkodik, hogy legalább ő éljen túl. És magasabb körökben is elég jól élnek ebből az iparágból.

Nekünk nem fizetnek azért, hogy a drogmentesség divatát adjuk el, hogy a sport, az építőjellegű célok legyenek a drogos élet helyett. Vagy Te más vagy? Te fizetnél ezért a célért?

A múlt évi költségvetés alapján 1 gyerek felvilágosítása – ha csak a kp-t nézzük - 250 Ft-ba került.

Szóval mentsünk meg ezzel a bloggal legalább 5000 gyereket! 2 hét van a maraton indulásáig és megrendeltük a kölcsönzött autókat, de hogy miből fogjuk fizetni... Szóval haldoklik a maraton... Na hajrá!

Támogasd 2000 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! És egy NAGY várost fog köszönetet adni!

Támogasd 500 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! És egy kisebb város fog köszönetet adni!

Támogasd 100 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! És egy iskola fog hálát adni!

Támogasd 50 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! És az ismerőseid fognak elismerni!

Támogasd 10 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! És a családod hálás lesz!

Támogasd 1 gyerek felvilágosítási költségével a maratont! Mert akkor tudjuk 1-el többen vagyunk!

 Mi vagyunk az egyetlen ERŐ amely képes megállítani a legalizációs törekvéseket, és engedd hogy a gyerekeidhez, a barátaid gyerekeihez előbb érjünk oda, mint a dealerek.

Segíts, hogy segíthessünk!

Számlaszám itt a hivatalos honlapon!

De azért ide is írom:

Számlaszám: Erste Bank, 11944447-06501499-10000018 

Székhely: 1087 Budapest, Könyves Kálmán körút 76.

Név: Héliosz Alapítvány

Közleménybe írd be pl. NEVED/100 gyerek, de olyan is lehet hogy NEVED/38 gyerek akikre gondoltál, hogy fontos az életük. Megkérdezheted a kedvenc iskolád létszámát és azzal a szándékkal küld a pénzt, hogy nekik akarsz segíteni!

 


Amit mi tudunk nyújtani:

- teljes energiával felvilágosítjuk gyerekeinket

- építő jellegű célokat adunk nekik

- elérjük, hogy felelősséget vállaljanak társaikért is

- ha céged van reklámlehetőséget biztosítunk Számodra

 

Hívj ha hívni akarsz:

30-388-6660

Írj, ha van kedved:

reportok@gmail.com

 


A bejegyzés trackback címe:

https://csalodtam.blog.hu/api/trackback/id/tr751893149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztina83 2010.04.04. 12:29:30

Szia Szikla!

Mindig nagy lelkesedéssel olvasgatom a blogod! :) Igazán remek! :)

Bár anyagilag nem állok most épp fényesen, mégis elhatároztam, hogy segítek a Drogmentes Maratonnak a Kampányban.
Átolvastam a drogról szóló cikkedet és úgy érzem, hogy ezzel kapcsolatban nekem is van felelősségem. Tudod, nekem is van egy 4 és fél éves fiam, így nem volt nehéz átérezni a gyerekekre (is) vonatkozó drogproblémákat...!

Gyerünk emberek; segítsetek!!!!! :)
Jó érzés segíteni!

És igen, a Drogmentes Maratoni futáson én is ott leszek most először Április 17- én 10:00-kor.

Szóval jöjjön, aki tud és találkozunk! :)

bigvili 2010.04.04. 16:20:08

Szia!

Emlékszem, amikor kisiskolás voltam negyvenen voltunk az osztályomban. Jó lett volna, ha egyikünkből sem lett volna drogos, vagy drog dealer, és közülünk senki sem került volna börtönbe emiatt és senki sem halt volna bele a drogozásba. Sajnos nem így volt, de most már csak annyit tudok tenni, hogy beszállok 40 x 250 Ft támogatással, hogy a következő generációnak jobb esélyei legyenek. Jövő héten utalok! Sok sikert Nektek!
süti beállítások módosítása